Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΩΔΕΚΑ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΛΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ




1. Όταν υπάρχουν προβλήματα ,ο καθένας πρέπει να είναι πρόθυμος να παραδέχεται ότι αυτός/αυτή είναι μέρος του προβλήματος.(Γένεση 3:18-19, Παροιμίες 20: 6)

2. Κάθε πρόσωπο πρέπει να είναι πρόθυμο να αλλάζει.(Ιωάννης 5:6, Ματθ.5:23-26)

3. Αποφεύγετε τη χρήση συναισθηματικά φορτισμένων λέξεων. “Στην πραγματικότητα δεν μ΄ αγαπάς”. “Πάντοτε εσύ κάνεις...”.”Ποτέ δεν κάνεις τίποτα σωστά”. ”Δεν με νοιάζει”.

4. Να είσαι υπεύθυνος για τα δικά σου συναισθήματα, λόγια, πράξεις και αντιδράσεις. Μην ρίχνεις το φταίξιμο γι΄ αυτά πάνω στο άλλο άτομο. Εσύ θύμωσες, επιτέθηκες, έγινες καταπιεστικός κλπ. (Γαλ.6:5, Ιακ.1:13-15)

5. Συγκρατήσου από το να επανέρχεσαι σε παλιές λογομαχίες.(Εφεσ.4:26)

6. Ασχολήσου με ένα πρόβλημα τη φορά. Λύσε ένα πρόβλημα και τότε μετακινήσου στο επόμενο.(Ματθ. 6:34)

7. Πραγματεύσου με το παρόν κι όχι με το παρελθόν. Κρέμασε τη πινακίδα “ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ” πάνω από το παρελθόν, εκτός εάν αυτό θα σε βοηθήσει να λύσεις τα τωρινά σου προβλήματα.(Φιλ.3:12-14, Ιερ. 31:34, Ησ. 43:25)

8. Δώσε έμφαση στα θετικά αντί να εστιάζεσαι στα αρνητικά.(Φιλ.4:8)

9. Μάθε να επικοινωνείς με μη λεκτικούς τρόπους. (Ματθ.8:1-2,14-15,Ψαλ. 32:8)

10.Έκφρασε τις σκέψεις και τις ανησυχίες σου στον άλλον. Αφηγήσου τις δραστηριότητές σου. Άκου, κατανόησε και ανταποκρίσου στην σημασία που υπάρχει πίσω από ό,τι το άτομο λέει. Όταν αυτός/αυτή γίνεται έξω φρενών με σένα, μπορεί να λέει “Είχα μια τρομερή μέρα στη δουλειά. Κανείς δεν με λογαριάζει”. Όταν λέει “Εσύ δεν με αγαπάς” μπορεί στη πραγματικότητα να εννοεί “Απεγνωσμένα χρειάζομαι λίγη στοργή. Λαχταρώ αγάπη”. (Παράδειγμα του Ιησού στον Ιωάν.1:45-47,Μαρκ.5:1-15,Ιωάν. 11:20-35)

11.Εφάρμοσε το χρυσό κανόνα-Ματθαίος 7:12. Τι θα σου άρεσε το ταίρι σου να σου κάνει; Θα σου άρεσε ο σύντροφός σου : Να σου λέει την αλήθεια; Να ρωτάει τη δική σου άποψη; Να βοηθάει στο καιρό της ανάγκης; Να είναι φυσικός μαζί σου; Να σε ευχαριστεί για τη βοήθεια σου ή την υπηρεσία σου; Ωραία, τότε κάνε το ίδιο γι΄ αυτόν.

12.Εφάρμοσε την αρχή που τίθεται στο Λουκά 6:35. “ Να κάνετε το καλό και να δανείζετε, χωρίς να περιμένετε να πάρετε πίσω τίποτε ”- ΝΔΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εορτολόγιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις


Banner Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων
Ξεκινάμε μια προσπάθεια παρουσίασης Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων.
Αν δεν υπάρχει ο δικός σας, ζητάμε συγνώμη,
ενημερώστε μας και θα τον συμπεριλάβουμε.





Create your own banner at mybannermaker.com!
Πέρα από το άτομο
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

















(υπό κατασκευή)


Τα banner μας
Αντιγράψτε τον κώδικα στη δική σας σελίδα
για να εμφανιστούν τα banner μας.
Ειδοποιήστε μας για να συμπεριλάβουμε και το δικό σας.