Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΡΕΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Κατά χιλιάδες συρρέουν οι πιστοί στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Καζάν στην Αγία Πετρούπολη, για να προσκυνήσουν τον σταυρό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα που έφθασε χθες στην Ρωσία.Τον σταυρό που συνόδευσαν οι Μητροπολίτες Πατρών και Μαντινείας της Εκκλησίας της Ελλάδος και εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, υποδέχθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος.
Στρατιωτικά αγήματα απέδωσαν τιμές ενώ, στον όρθρο που ακολούθησε στον Καθεδρικό Ναό, ο Πατριάρχης κ. Κύριλλος, αφού ευχαρίστησε την Εκκλησία της Ελλάδος μίλησε για την αξία που έχει για τον λαό της Ρωσίας ο Άγιος Απόστολος Ανδρέας.

Ο Πατριάρχης υπογράμμισε το πόσο σημαντικό είναι για την Ρωσία το πρόσωπο του Αγίου Ανδρέα υπενθυμίζοντας πως ο Τσάρος Πέτρος Α΄ αφιέρωσε το ανώτατο παράσημο του κράτους στον Απόστολο ιδρύοντας το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα.

Κατά την ομιλία του ο κ. Κύριλλος δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει στο εκκλησίασμα πως υπάρχουν αναφορές ότι ο Απόστολος Ανδρέας είχε φθάσει μέχρι το Κίεβο διδάσκοντας το λόγο του Ευαγγελίου.

Όπως εκτιμούν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τα της εκκλησιαστικής διπλωματίας, η προσπάθεια ταύτισης του Αποστόλου Ανδρέα, ιδρυτή της Εκκλησίας του Βυζαντίου, με τον Χριστιανισμό στην Ρωσία έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εορτολόγιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις


Banner Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων
Ξεκινάμε μια προσπάθεια παρουσίασης Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων.
Αν δεν υπάρχει ο δικός σας, ζητάμε συγνώμη,
ενημερώστε μας και θα τον συμπεριλάβουμε.

Create your own banner at mybannermaker.com!
Πέρα από το άτομο
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

(υπό κατασκευή)


Τα banner μας
Αντιγράψτε τον κώδικα στη δική σας σελίδα
για να εμφανιστούν τα banner μας.
Ειδοποιήστε μας για να συμπεριλάβουμε και το δικό σας.