Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Μια παλιά εμπειρία του Θ. με τον Άγιο Λουκά Επισκόπου Συμφερουπόλεως του Ρώσου.

-->

 

Πάνε κάποια χρόνια που συνέβη το παρακάτω θαυμαστό περιστατικό.

Ο Θ. παρουσίασε ξαφνικά ένα πρόβλημα υγείας, που τελικά εξελίχθηκε σε σοβαρή ασθένεια , τη γνωστή πια σε όλους μας, τον καρκίνο.
Όμως, το να βγει το τελικό πόρισμα για το τι ακριβώς μορφή καρκίνου είναι δεν μπορεί να γίνει εύκολα, αλλά και γρήγορα.

Οι μέρες περνούσαν και ο Θ όπως και όλη η οικογένεια του , οι φίλοι του, ανησυχούσαν έντονα. Όλες οι περίεργες σκέψεις περνάνε από το μυαλό και η θλίψη καταλαμβάνει όλο και περισσότερο τη καρδιά.

Ο  Θ είχε μεγάλη εκτίμηση τον Δεσπότη τους , τον μακαριστό κ. Ιάκωβο , άνθρωπο συνετό , ιερωμένο με τη προσευχή συνεχώς στη καρδιά του, και πολύ αγάπη Χριστού που ο καθένας ένιωθε όταν πήγαινε κοντά Του, και αυτή η εκτίμηση ήταν βέβαια αμοιβαία με τον Θ..

Ένα βράδυ που ο Θ σκεφτόταν τα της ασθενείας, τον πήρε ο ύπνος και βλέπει σε όνειρο  τον Σεβασμιότατο Ιάκωβο μαζί με έναν άλλον ιερωμένο.
Τρέχει με μεγάλο πόθο να πάρει την ευχή του Δεσπότη και να του πει σχετικά με την υγεία του. Όταν όμως πλησίασε και του μίλησε για την υπόθεση του τότε ο Σεβασμιότατος Ιάκωβος του λέει: …όχι από μένα την ευχή αλλά από τον Σεβασμιότατο Λουκά Γιασενέτσκι.


Ο Θ γυρνάει τότε και βλέπει έναν ιερωμένο με πρόσωπο γλυκύ αλλά και συνάμα αυστηρό και μέσα από τη εξώρασο φάνηκε μια ιατρική μπλούζα που δήλωνε ότι ήταν και ιατρός. Και συνεχίζει ο αείμνηστος π Ιάκωβος : από τον Σεβασμιότατο να πάρεις ευχή γιατί εκείνος μπορεί να βοηθήσει και ήρθε και στη πόλη μας……

Ο Θ ξύπνησε και είχε μείνει με την απορία …ότι ποιος ήταν εκείνος ο  Δεσπότης Λουκάς Γιασενέτσκι? Άγνωστο όνομα αλλά και η φυσιογνωμία…

Πέρασαν μέρες και κάποια μέρα περνώντας έξω από ένα βιβλιοπωλείο, βλέπει τυχαία ένα βιβλίο που στο εξώφυλλο είχε τη μορφή του ιερωμένου που είδε στον ύπνο του, αλλά το όνομα ήταν αυτό που έφερε την επιβεβαίωση για το ότι ήταν σίγουρα ο γλυκύς Άγιος Λουκάς Γιασενέτσκι Επίσκοπος Συμφερουπόλεως .

Μετά από ταλαιπωρίες ο Θ είναι καλά στην υγεία του διευχών του Αγίου Λουκά.

Έτσι γνωρίσαμε όλοι οι γνωστοί και φίλοι του Θ τον Άγιο Λουκά ,  εμπειρικά!
Μας αγάπησε, τον αγαπήσαμε μέσα στη μικρότητα μας . Αλλά ταυτόχρονα ο Άγιος Λουκάς έδωσε το μήνυμα της κατοίκησης του στο Ναύπλιο μέσω του νυν Σεβασμιοτάτου Νεκταρίου, ο οποίος ως γνωστόν  χαρισματικά ανέδειξε τον Άγιο Λουκά στην Ελλάδα.

Μετά 2-3 χρόνια επισκεφτήκαμε τον Άγιο Λουκά στη Συμφερούπολη, όπου ειλικρινά η Χάρης Του και η Αγάπη του είναι σκανδαλωδώς μεγάλη και φανερή!!

Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν.


http://ahdoni.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εορτολόγιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις


Banner Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων
Ξεκινάμε μια προσπάθεια παρουσίασης Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων.
Αν δεν υπάρχει ο δικός σας, ζητάμε συγνώμη,
ενημερώστε μας και θα τον συμπεριλάβουμε.





Create your own banner at mybannermaker.com!
Πέρα από το άτομο
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

















(υπό κατασκευή)


Τα banner μας
Αντιγράψτε τον κώδικα στη δική σας σελίδα
για να εμφανιστούν τα banner μας.
Ειδοποιήστε μας για να συμπεριλάβουμε και το δικό σας.