Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από ομιλία του αειμνήστου Δεσπότη Κεφαληνίας κ. Γερασίμου.





Με τον π. Γεράσιμο στη Ζωοδόχο Πηγή στον Αίνο

Αδελφοί μου, ήρθαμε σήμερα κι εμείς εδώ σ' αυτό τον άγιο τόπο να κάνουμε στην Παναγία συντροφιά, που είναι όλο το χρόνο μόνη της εδώ. Είναι με τους τσοπάνηδες εδώ, με τους ποιμένες για να θυμάται τη Βηθλεέμ, οι ποιμένες ήταν οι πρώτοι που άκουσαν: “Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία”, είναι με τα άγρια άλογα, με τα βάτα, δεν έχει πολυτέλειες, δεν έχει η εκκλησία της μάρμαρα, δεν έχει χρυσάφια, δεν έχει διαμάντια, έχει όμως ερημιά, έχει αγιότητα, έχει καθαρό αέρα και από καυσαέρια και από αμαρτίες. Έχει τα άγρια λουλούδια εδώ, τους κρινανθούς για θυμίαμα, που την υμνούν και την ευωδιάζουν. Και από εδώ ψηλά σκέπει, φρουρεί, φυλάττει τον κόσμο.

Αδελφοί μου, όλοι μας έχουμε προβλήματα, όλοι μας έχουμε αρρώστιες σωματικές και ψυχικές, έχουμε δυσκολίες, έχουμε αδιέξοδα. Η Παναγία φωνάζει: “ Παιδάκι μου, έλα εδώ να παρηγορηθείς, να σου δώσω λίγη χαρά, να σου δώσω λύση, να σου σκουπίσω τα δάκρυα, να σου δώσω χαμόγελο, να σου δώσω ελπίδα, να σου δώσω ζωή, να σου δώσω υγεία ψυχής και σώματος”.

Και ρωτάμε την Παναγία:”Πώς θα μας τα δώσεις αυτά;”
Και απαντάει η Παναγία :”Θυμάστε Μεγάλη Πέμπτη που ακούσατε τα δώδεκα Ευαγγέλια;. Στο δέκατο Ευαγγέλιο λέει εκεί ο Μάρκος ότι όταν έβαλαν τον Χριστό στον τάφο, νόμισαν οι Φαρισαίοι, οι Αρχιερείς και ο Πιλάτος ότι τέλειωσαν όλα.Όμως δεν τέλειωσαν". Όλες οι εξουσίες ήταν εκεί, όλες οι εξουσίες, εκκλησιαστική, πολιτική, δικαστική, στρατιωτική και ο καημένος ο λαός, που όπως λέει κι ο Σολωμός “ο πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος”.

 Νόμισαν πως τέλειωσαν όλα και έβαλαν και πλάκα.
Τι έγινε, αδελφοί μου, τότε;
Απέναντι του τάφου ήταν η Μαρία η του Κλωπά και η άλλη Μαρία.
Ξέρετε αδελφοί μου, ποια είναι η άλλη Μαρία;
Είναι η μάνα του Χριστού. Πικραμένη, τρυπημένη από τον πόνο, χιλιοπληγωμένη και κάθεται και περιμένει απέναντι του τάφου και μας λέει:
“ Όταν έχετε, παιδιά μου. κι εσείς θλίψεις, θανάτους, προβλήματα, αδιέξοδα, το ίδιο να κάνετε, να κάθεστε κι εσείς απέναντι του τάφου”.

Να τος ο τάφος, αδελφοί μου, ο τάφος είναι η Αγία Τράπεζα. Και τότε θα έρχεται ο Χριστός και θα σας λέει “Χαίρετε”.

Θα έρχεται ο Άγγελος και θα φωνάζει: «Μη εκθαμβείσθε˙ Ιησούν ζητείτε τον Ναζαρηνόν τον εσταυρωμένον˙ ηγέρθη ουκ εστίν ώδε, ιδού ο τόπος όπου έθηκαν αυτόν» (Μάρκ. 16,6).
Όταν είμαστε απέναντι του τάφου, θα βρίσκουμε απάντηση, θα βρίσκουμε παρηγοριά, θα βρίσκουμε λύση...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εορτολόγιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις


Banner Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων
Ξεκινάμε μια προσπάθεια παρουσίασης Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων.
Αν δεν υπάρχει ο δικός σας, ζητάμε συγνώμη,
ενημερώστε μας και θα τον συμπεριλάβουμε.





Create your own banner at mybannermaker.com!
Πέρα από το άτομο
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

















(υπό κατασκευή)


Τα banner μας
Αντιγράψτε τον κώδικα στη δική σας σελίδα
για να εμφανιστούν τα banner μας.
Ειδοποιήστε μας για να συμπεριλάβουμε και το δικό σας.