Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Κοιμήθηκε η Άγια Γερόντισσα Ξένη της Ιεράς Μονής Μυρσινιωτίσσης στη Καλλονή της Λέσβου.Η αγία Γερόντισσα Ξένη έφυγε για εκεί που ποθούσε και που από 12 χρονών είχε αφιερώσει την ζωή της!!! Στη Παναγία και στον Άγιο Ιγνάτιο Μηθύμνης.....

Την πρώτη φορά που τη γνωρίσαμε, χρόνια πριν, μας έλεγε: Σας παρακαλώ αν γνωρίζετε τον Ηγούμενο του αντρικού μοναστηριού πέστε του να με βγάλει απο το διακόνημα της Ηγουμένης.....είμαι 10 χρόνια ...φτάνει πια!!!

Πολλές φορές στο ιερό του Καθολικού της Μονής καθώς προσπαθούσε να μας βγάλει αγίασμα απο τον Τάφο του Αγίου ακούγαμε να βγάζει αναστεναγμούς προσευχής για τη κατάσταση του κόσμου...για κάποιους ασθενείς...για τον καθένας μας!!!

 Ο μεγάλος καημός της ήταν τι θα γίνει με την επάνδρωση του Μοναστηριού της.  Τώρα από κει ψηλά θα βοηθήσει ώστε το μοναστήρι να συνεχίσει να είναι φάρος πνευματικός για το νησί και όχι μόνο.!

Πολλές φορές πήγαινε κόσμος που είχε ακούσει γιαυτήν και δεν την ήξερε βέβαια στην όψη...και ρωτούσαν ...θέλουμε να δούμε την Γερόντισσα...ρωτούσαν την ίδια ...και έλεγε αυτή: Τι να την κάνετε τη Γερόντισσα, δεν είναι καλά και λείπει...δεν αξίζει το κόπο αφήστε την...και χανόταν μετά!!!!

Πριν λίγες μέρες την επισκέφτηκε μια φίλη της από το χωριό, και ήταν πολύ καλά...έλαμπε , και με προσμονή της είπε..."πότε θα με καλέσει και μένα ο Κύριος κοντά Του?? " ...και έλαμπε από χαρά περιμένοντας να συναντήσει Αυτόν που αγάπησε πιο πολύ στη ζωή Της.....και από δώδεκα χρονών αφιερώθηκε στο Μοναστήρι έχοντας κάνει ελάχιστες εξόδους από αυτό, καθόλη τη διάρκεια της ζωή της.....!!!!

Καλό Παράδεισο .....που τον ζούσε από εδώ!

Την ευλογημένη ευχή Της να έχουμε όλη.


ΥΓ, όταν τραβήξαμε πρίν χρόνια αυτές τις φωτογραφίες ..δεν ήθελε , άλλωστε φαίνεται στην έκφραση του προσώπου της , αλλά είπε μονολογώντας ..."ξέρω εγώ...αυτές τις φωτογραφίες θα τις βάλεις εκεί που τις βλέπει όλος ο κόσμος ......"!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εορτολόγιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις


Banner Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων
Ξεκινάμε μια προσπάθεια παρουσίασης Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων.
Αν δεν υπάρχει ο δικός σας, ζητάμε συγνώμη,
ενημερώστε μας και θα τον συμπεριλάβουμε.

Create your own banner at mybannermaker.com!
Πέρα από το άτομο
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

(υπό κατασκευή)


Τα banner μας
Αντιγράψτε τον κώδικα στη δική σας σελίδα
για να εμφανιστούν τα banner μας.
Ειδοποιήστε μας για να συμπεριλάβουμε και το δικό σας.