Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Για τον εορτασμό της εικοστής πέμπτης Μαρτίου από τον πατέρα Ανανία Κουστένη.




Μεγάλη χαρά εδοκιμάσαμε χθες, σεβαστοί μου πατέρες και αγαπημένοι αδελφοί μου, με την κοσμοχαρμόσυνη γιορτή του Ευαγγελισμού της Παναγίας μας εχαίροντο τα πάντα. Τα μέσα και τα έξω ο ουρανός και η γη γιατί γιόρταζε η Παναγιά, γιόρταζε κι η πατρίδα. Ήταν όντως ιδιαίτερη και σημαντική ημέρα οι Πανέλληνες και οι Φιλέλληνες την εόρτασαν και στην πατρίδα και στην οικουμένη, με ξεχωριστό και ανεπανάληπτο και υπέροχο τρόπο. Ξύπνησε στην ψυχή μας η αγάπη στην Παναγία και η αγάπη στην πατρίδα μας και πιο πολύ στα υπέροχα νειάτα μας, τα οποία έτρεξαν να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της Εκκλησίας και της πατρίδος και εδωσαν το μοναδικό παρόν ο Ελληνισμός και η ορθοδοξία είναι στο DNA μας είναι στην ψυχή μας και των μικρών και των μεγάλων και των σπουδαίων και των ασήμαντων και δεν βγαίνει με τίποτε ο,τι κι αν γίνεται. όσο κι αν κάποιοι επιμένουν να κτυπάν την πρόκα στον κορμό του δεντρου, εκείνο που κατορθώνουν, είναι να μπαίνει η πρόκα πιο βαθειά στού δεντρου το κορμί γιατί είναι η αλήθεια, η ορθοδοξία κι η έλληνορθοδοξία, για μας είναι το φως μας είναι ζωή μας είναι η αγάπη μας είναι όλα τα λεφτά είναι τα πάντα. Κι ας βάλλομε και κανά κεράκι σ’ αυτούς που τα πολεμάνε γιατί καταφέρνουν, σιγά-σιγά, να μας ξυπνάνε απ’ αυτόν τον κακό ύπνο που μας εδωσαν και μας άποκοιμησαν και μας συνεφέρνουν και βλέπουμε τι είχαμε, τι χάσαμε και τι μας πρέπει, θα λέγαμε με τον ποιητή μας Ιωάννη Πολέμη στο Κρυφό Σχολειό, το περιλάλητο.

Ευχαριστούμε την Παναγία και τον Χριστό ευχαριστούμε τους Αγίους και τους ήρωες ευχαριστούμε κι οσους δεν προσκύνησαν τα σύγχρονα είδωλα κι είναι λευκοί, κι είναι λεβέντες, κι είναι ήρωες και άντρες και γυναίκες και παιδιά και γέροντες και πάντες γι αυτό, ας συνεχίσομε το μεγάλο αγώνα μας, υπέρ πίστεως και πατρίδος. Κι όπως έπολέμησαν στα 1821 οι μεγάλοι πρόγονοι μας, για Του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την έλευθερίαν, έτσι και σημέρα . Ας κάνομε τον υπέρ πάντων αγώνα για την υπέροχη και μοναδική Εκκλησία μας και για την ανεπανάληπτη και ωραιότατη πατρίδα μας, που αυτά τα δύο πάντα, σ’ αυτόν εδώ τον τόπο, πάνε μαζί και δεν χωρίζονται με καμία κυβέρνηση και με κανέναν τρόπο.

Μάς αγαπάει ο Θεός γι αυτό και μας φροντίζει με τα πάντα. Ας Τον ευχαριστούμε, ας Του ζητάμε συγγνώμη, για τις ανομίες μας, ας έξομολογούμεθα και ας μεταλαβαίνομε και ας γινόμαστε δικοί Του και ας προσπαθούμε, σε τούτη εδώ τη γωνιά της γης, στο υπέροχο άλωνάκι, να κάνομε κι εμείς το θέλημα Του το Άγιο. που είναι, σε τελευταία ανάλυση, η σωτηρία όλων. Η σωτηρία όλου του κόσμου. Η σωτηρία πάσης πνοής και πάσης υπάρξεως οι Άγιοι της Εκκλησίας μας αγαπούν ιδιαίτερα μας αγαπούν σημαντικά μας αγαπούνε πάντοτε και μας φροντίζουν στοργικά και εγκάρδια γι αυτό κι εμείς, τώρα, καθώς κάνομε το Επταήμερο Συναξάρι, νοιώθουμε και την παρουσία τους και την ευχή τους και την αγάπη τους κι όλα τα καλά μεγάλη είναι η βοήθεια των αγίων. Κι έξαιρέτως της Παναγίας Άχραντου και μεγάλη η προσφορά τους σε μας. Τουλάχιστον, ας τους ενθυμούμεθα. Ας διαβάζομε τους βίους των. Κι ας μιμούμεθα, οσο μπορούμε, την πίστη τους τη μεγάλη στον Χριστό και στην Εκκλησία και στην αγάπη τους την υπέροχη. Το ‘χομε τόσο ανάγκη. Άλλωστε, κι εμείς πλαστήκαμε για την αγάπη για τον παράδεισο για την ομορφιά και για το ωραίο. 

Το κακό, όχι μόνο μας ασχημίζει αλλά και μας καταστρέφει και δεν το μπορούμε μας διαλύει. Ας μας φυλάει, λοιπόν, ο Χριστός μας, με τις πρεσβείες της Παναγίας μητέρας του της Ευαγγελίστριας, και των αγίων και των αγγέλων και των ηρώων και των Μαρτύρων, και, Όπως ακούσαμε, πριν λίγο στην ευχή, Ύπό την σκέπην των πτερύγων Του, καθώς και το έθνος και γένος ημών και τον κόσμον Του άπαντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εορτολόγιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις


Banner Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων
Ξεκινάμε μια προσπάθεια παρουσίασης Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων.
Αν δεν υπάρχει ο δικός σας, ζητάμε συγνώμη,
ενημερώστε μας και θα τον συμπεριλάβουμε.





Create your own banner at mybannermaker.com!
Πέρα από το άτομο
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

















(υπό κατασκευή)


Τα banner μας
Αντιγράψτε τον κώδικα στη δική σας σελίδα
για να εμφανιστούν τα banner μας.
Ειδοποιήστε μας για να συμπεριλάβουμε και το δικό σας.