Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Το 40ημερο μνημόσυνο του Αγίου Γέροντα Γρηγορίου Κτήτορα και Πνευματικού της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου στη Μεταμόρφωση της Χαλκιδικής, θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτο 21/12 /2019 το πρωί στην Ιερά Μονή.





Το 40ημερο μνημόσυνο του Αγίου Γέροντα Γρηγορίου Κτήτορα και Πνευματικού της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου στη Μεταμόρφωση της Χαλκιδικής, θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτο 21/12/2019 το πρωί στην Ιερά Μονή.

 
Χαρισματικός ο Γέροντας Γρηγόριος (Παπασωτηρίου), κτήτορας και πνευματικός της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Μεταμόρφωσης Χαλκιδικής.

Γεννήθηκε το 1940 στην Παλαιοκώμη Σερρών. Ήταν πνευματικό τέκνο του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Γενναδίου Διακάκη από τη Θεσσαλονίκη. Εκάρη μονάχος με υπόδειξη του Οσίου Παΐσίου του Αγιορείτου, με τον οποίο πολύ συνδεόταν πνευματικά. Ο αείμνηστος Μητροπολίτης Κασσανδρείας Συνέσιος (Βισβίνης) τον χειροτόνησε Διάκονο και Πρεσβύτερο και τον διόρισε Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το έτος 1977, με ευλογία του Μητροπολίτου και με οδηγία του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, ίδρυσε την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στο χωριό Μεταμόρφωση Χαλκιδικής και ανέλαβε Πνευματικός και Εξομολόγος αυτής.

Πάρα πολλοί χριστιανοί κατέφευγαν σε αυτόν για Εξομολόγηση βρίσκοντας ανάπαυση στις ψυχές τους. Σκορπούσε παντού Αγάπη και Χάρη Θεού, ενώ διακρινόταν για το φιλήσυχον και το ειρηνικόν του χαρακτήρος .

 Διατηρούσε πνευματικό σύνδεσμο με τον μακαριστό Άγιο Γέροντα Ισαάκ από την Καλύβη Αναστάσεως του Κυρίου στην Καψάλα του Αγίου Όρους.

Γέροντα σ΄ευχαριστούμε για όλα όσα μας πρόσφερες, ακόμα και την ίδια ζωή Σου.

Καλή Αντάμωση διευχών Σου.
-->

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εορτολόγιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις


Banner Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων
Ξεκινάμε μια προσπάθεια παρουσίασης Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων.
Αν δεν υπάρχει ο δικός σας, ζητάμε συγνώμη,
ενημερώστε μας και θα τον συμπεριλάβουμε.





Create your own banner at mybannermaker.com!
Πέρα από το άτομο
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

















(υπό κατασκευή)


Τα banner μας
Αντιγράψτε τον κώδικα στη δική σας σελίδα
για να εμφανιστούν τα banner μας.
Ειδοποιήστε μας για να συμπεριλάβουμε και το δικό σας.