Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ένα ψέμα.......... άραγε αθώο?



Εδώ και καιρό έχει αρχίσει μια παραφιλολογία σχετικά με μια δήθεν εμφάνιση του Γέροντα Παισίου στο ρωσικό μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα στο Άγιον Όρος.
Μάλιστα έχει συζητηθεί αρκετά σε κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας…

Στην εμφάνιση λοιπόν αυτή λέγεται ότι έγινε σε ρώσους μοναχούς και τους είπε ότι θα πρέπει σύντομα να μαζέψουν τρόφιμα όπως αλεύρι, λάδι κλπ γιατί θα έρθει πόλεμος και πείνα .

Μάλιστα ειπώθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη προσπάθεια  επιβεβαίωσης των ψευδών διαδόσεων ότι οι μοναχοί έχουν αδειάσει τα ράφια των σουπερ μάρκετ στη γύρω περιοχή του Αγίου Όρους....

Σε επικοινωνία που είχαμε με τους Πατέρες του κελλίου της Παναγούδας που ήταν πολύ κοντά στο Γέροντα Παίσιο πληροφορηθήκαμε ότι οι ίδιοι επικοινώνησαν με το Ηγούμενο στο Ρώσικο Μοναστήρι και ο οποίος διέψευσε όλο αυτό το σενάριο και ειλικρινά ήταν και εκείνος ανήσυχος για τα διαδιδόμενα ψεύδη.

Ειλικρινά είναι πολύ θλιβερό ότι υπάρχουν χριστιανοί και μάλιστα πνευματικοί που υιοθετούν τέτοιες ψευδείς ειδήσεις και τις διαδίδουν στο κόσμο ως αληθινές.

 Αυτά τα σενάρια έχουν ειπωθεί και παλαιοτέρα….

Την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 διέδιδαν κάποιοι «πνευματικοί» άνθρωποι ότι δεν θα γίνουν οι αγώνες γιατί θα γίνει πόλεμος και πάλι η πηγή λέει ήταν το Άγιον Όρος…

Πριν 3 χρόνια  διέδιδαν πάλι  «πνευματικοί» άνθρωποι ότι θα γίνει πόλεμος τον Σεπτέμβρη αυτό του 2007 και έπρεπε να μαζέψουν οι «χριστιανοί» τρόφιμα ….κάποιοι το πίστεψαν και ξανά γέμισαν τα σπίτια τους με τρόφιμα που στο τέλος χάλασαν και τα πέταξαν.

Και πέρσι η ιδία υστερία είχε διαδοθεί και πάλι τα ίδια φαινόμενα παρατηρηθήκαν....

Όποιος είχε γνωρίσει το Γέροντα Παισιο. αλλά και αυτοί που απλά διάβασαν τα έγκριτα βιβλία που κυκλοφορούν θα ξέρουν ότι ο Γέροντας καμία σχέση δεν έχουν με τα διαδιδόμενα …γιατί όταν κάποιος είναι ορθόδοξος χριστιανός δεν σκέφτεται με αυτό το μίζερο τρόπο.

Ο Γέροντας ήταν Παλικάρι του Χριστού, ήταν Άρχοντας με μια τεράστια πνευματική αρχοντιά που δεν σκεπτόταν ποτέ με τέτοιο  ιδιοτελή,  αναξιοπρεπή και φοβιστικό τρόπο…..αντίθετα ήξερε να παρηγορεί με ευγενικό τρόπο τους ανθρώπους και να τους βοηθά να ξεφεύγουν πειρασμικές καταστάσεις όπως αυτές που περνάμε στην εποχή μας….

Η Εκκλησία του Χριστού, το βίωμα των Αγίων Πατέρων, η πλειάδα των Αγίων Μαρτύρων ,  τα άγια αρχοντικά λόγια του Γέροντα Παισιου θα πρέπει να μας οδηγούν και να μας απομακρύνουν από τέτοιες ψευδείς διαδόσεις, να μας προφυλάσσουν από τέτοιες αρρωστημένες μίζερες χωρίς αυθεντική χριστιανική ηθική και βίωμα σκέψεις.

Αμήν γένοιτο….....δι ευχών του γέροντα Παισίου που τόσο πόνεσε και πονά για την κατάσταση στην ευλογημένη Πατρίδα μας….....ας μη τον πληγώνουμε άλλο με την αποδοχή και υιοθέτηση τέτοιων μη χριστιανικών ανήθικων μοντέλων επιβίωσης στις άσχημες όντως ημέρες μας…  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εορτολόγιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις


Banner Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων
Ξεκινάμε μια προσπάθεια παρουσίασης Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων.
Αν δεν υπάρχει ο δικός σας, ζητάμε συγνώμη,
ενημερώστε μας και θα τον συμπεριλάβουμε.





Create your own banner at mybannermaker.com!
Πέρα από το άτομο
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

















(υπό κατασκευή)


Τα banner μας
Αντιγράψτε τον κώδικα στη δική σας σελίδα
για να εμφανιστούν τα banner μας.
Ειδοποιήστε μας για να συμπεριλάβουμε και το δικό σας.