Κυριακή 21 Απριλίου 2013

ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ..
Βρίσκεται στην Μεταμόρφωση Χαλκιδικής , 2 χιλιόμετρα βορείως του οικισμού, περίπου 96 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη , μετά τα Νέα Μουδανιά και στην αρχή της Βρίσκεται στην Μεταμόρφωση Χαλκιδικής , 2 χιλιόμετρα βορείως του οικισμού, περίπου 96 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη , μετά τα Νέα Μουδανιά και στην αρχή της Χερσονήσου Σιθωνίας.

Το Ιερό Ησυχαστήριο Τίμιος Ιωάννης Πρόδρομος ιδρύθηκε το έτος 1975 από τον αρχιμανδρίτη Γρηγόριο Παπασωτηρίου.(κάντε κλίκ επάνω στο όνομα του Γέροντα για να τον ακούσετε). Οι πρώτες υποψήφιες μοναχές ήταν οι αδερφές Ευγενία και Μαρία Χωριατάκη, η Σοφία Κενανίδου από την Μεταμόρφωση Χαλκιδικής καθώς και οι αδερφές Τσαπράζογλου από το Βατοπέδι.

Ο χώρος που στεγάστηκε το Μοναστήρι ήταν ο ίδιος με αυτόν που στεγαζόταν το παλιό αγιορίτικο μοναστήρι της Μονής Διονυσίου. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το υπό ίδρυση Μοναστήρι εξυπηρετούνταν αρχικά από το ξωκκλήσι του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου. Με την πάροδο του χρόνου ανακατασκευάστηκαν τα παλιά κτίρια στα οποία βρίσκονται σήμερα τα κελιά των μοναχών.

Τα εγκαίνια του καθολικού ναού έγιναν στις 30/08/1981. Είναι ναός βυζαντινού ρυθμού με τρούλο, αφιερωμένος στο Γενέσιο του Προδρόμου. Η κατασκευή του ναού ολοκληρώθηκε μετά από 10 χρόνια από δωρεές των πιστών. Το μοναστήρι γιορτάζει στις 24 Ιουνίου και στις 29 Αυγούστου.

Σήμερα έχει στη δύναμή του 50 μοναχές με ηγουμένη αυτών την αξιοσέβαστη Ευφημία Μοναχή.

Το μοναστήρι δεν δέχεται προσκυνητές Τετάρτη και Παρασκευή καθώς και όλες τις ημέρες της Σαρακοστής.

http://www.ormylia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εορτολόγιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις


Banner Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων
Ξεκινάμε μια προσπάθεια παρουσίασης Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων.
Αν δεν υπάρχει ο δικός σας, ζητάμε συγνώμη,
ενημερώστε μας και θα τον συμπεριλάβουμε.

Create your own banner at mybannermaker.com!
Πέρα από το άτομο
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

(υπό κατασκευή)


Τα banner μας
Αντιγράψτε τον κώδικα στη δική σας σελίδα
για να εμφανιστούν τα banner μας.
Ειδοποιήστε μας για να συμπεριλάβουμε και το δικό σας.