Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Νέα θαυμαστή εμφάνιση του γέρ.Παϊσίου.......Στις 22/10/2011 σας είχα αναφέρει μια ιστορία για έναν μεταμορφωμένο κουμμουνιστή που μου είχε αναφέρει σχετικά με τον γέροντα Παΐσιο : «Ένα θα σου πω μόνο : ο γέροντας εμφανίζεται συνήθως μεσημέρι!»

Ο άνθρωπος αυτός ξαναήρθε και μου τα είπε όλα!

Μιλάει ο ίδιος - όπως τα θυμάμαι :

«Έχω ένα μαγαζί με δώρα στην ..., στο οποίο είναι η γυναίκα μου κι εγώ γυρνάω την Ελλάδα για να κλείνω δουλειές. Οι δουλειές όπως στους περισσότερους, από την κρίση και μετά δεν πήγαιναν καλά. Κάποια στιγμή η γυναίκα μου πριν το Πάσχα φέτος, μού είπε ότι θα πάρει λαμπάδες για να τις δίνει δώρο με όποιον αγόραζε κάτι από το μαγαζί.

Κάποια μέρα καθόταν έξω από το μαγαζί και συζητούσε με την κυρία που έχει το διπλανό μαγαζί όταν ξαφνικά εμφανίζεται ένας παππούλης με ράσα. "Γεια σου Σοφία" της λέει "μπορώ να σου μιλήσω;"

Η γυναίκα μου απάντησε "ναι" και μπήκαν οι δυο τους μέσα στο μαγαζι. Να σημειώσω ότι η γυναίκα μου είχε ακούσει για τον γέροντα Παΐσιο αλλά δεν είχε δει ποτέ φωτογραφία του. Ο παππούλης άρχισε να της λέει "με στέλνει η Ειρήνη του Χρυσοβαλάντου!" την οποία παρεπιμπτόντως η γυναίκα μου την ευλαβείτε από πολλά χρόνια.

"Μην αγχώνεσαι με την δουλειά... Όλα θα πάνε καλά - τζάμπα στενοχωριέσαι! Μόνο να ξέρεις σε 40 ημέρες θα πάθετε μια ζημιά αλλά να μην φοβηθείς γιατί θα το ξεπεράσετε εύκολα. Μην φοβηθείς! Δεν είναι τίποτα σοβαρό... Όλα θα πάνε καλά."

Η γυναίκα μου έμεινε άναυδη και τότε ο παππούλης άρχισε να της λέει πράγματα από την προηγούμενη ζωή της, σαν ένα πειστήριο γι' αυτά που της έλεγε για το μέλλει γεννέσθαι για την οικογένειά μας.

Με το ζόρι τον ρώτησε "πάτερ πού μπορώ να σας βρω;" Αυτός απάντησε "στην εκκλησία στο χωριό ...." Μίλησαν συνολικά περίπου δέκα λεπτά. "Άντε φεύγω τώρα" της είπε. Βγήκε από το μαγαζί κι έστριψε αριστερά.

Δεν πέρασε ένα δευτερόλεπτο όπου τον ακολούθησε κι η γυναίκα μου αλλά μόλις αυτή βγήκε έξω ο παππούλης ...άφαντος!

Μπαίνει στο δίπλα μαγαζί, ψάχνει, ρωτάει μήπως τον είδε κανείς ...τίποτα! Πέρασε λίγος καιρός και κάποιο βράδυ που παρακολουθούσαμε την τηλεόραση, είδαμε να διαφημίζει η εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» κάποια βιβλία για τον γέροντα Παΐσιο.

Μόλις βλέπει η γυναίκα μου τον γέροντα, πετάγεται πάνω σοκαρισμένη και λέει "Αυτός ήταν που ήρθε στο μαγαζί!"

Την άλλη μέρα πάμε στην εκκλησία στο χωριό που μας είχε πει και ανακαλύψαμε ότι ο ιερέας εκεί είχε προσωπική σχέση με τον γέροντα.

Μεγάλη χαρά νιώσαμε και οι δυο μας και μας έφυγε όλο το άγχος και η στενοχώρια αφού πλέον ήμασταν βέβαιοι ότι όλα θα πάνε καλά, μετά την θαυμαστή παρουσία του γέροντα στο μαγαζί μας. Ρωτήσαμε και μάθαμε για τον τάφο του στην Σουρωτή όπου τον επισκεφθήκαμε για να τον προσκυνήσουμε.

Εκεί στις μοναχές που αναφέραμε το θαυμαστό γεγονός μας είπαν πως ο γέροντας εμφανίζεται συνήθως μεσημέρι, όπως έγινε και στην περίπτωσή μας!

Πέρασε λίγος καιρός και πάνω στις 40 ημέρες ακριβώς σπάω το γόνατο! Μένω στο κρεβάτι για μήνες. Εάν δεν είχε προηγηθεί το θαυμαστό γεγονός που βιώσαμε δε νομίζω να άντεχα την όλη κατάσταση... Αυτά που λες αδερφέ...

Ξέρεις εγώ είμαι κομμουνιστής - παλιά ήμουν και γραμμένος στο κόμμα - αλλά θα σου πω ένα πράγμα : ακόμη κι αυτός που λέει ότι είναι ο πιο άθεος στα κρυφά ανάβει το κεράκι του που και που, σε κανένα εξωκλήσσι...

Προσωπικά από τότε που μας συνέβη αυτό το γεγονός δεν αγχώνομαι για τίποτα και με τίποτα!

Και να σου πω και το άλλο; Από τότε που έφυγα παιδάκι από το χωριό μου χωρίς παπούτσια εώς σήμερα, όλη η ιστορία γίνεται για ένα πιάτο φαΐ! Καλημέρα - καλές γιορτές!»

http://hggiken.pblogs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εορτολόγιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις


Banner Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων
Ξεκινάμε μια προσπάθεια παρουσίασης Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων.
Αν δεν υπάρχει ο δικός σας, ζητάμε συγνώμη,
ενημερώστε μας και θα τον συμπεριλάβουμε.

Create your own banner at mybannermaker.com!
Πέρα από το άτομο
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

(υπό κατασκευή)


Τα banner μας
Αντιγράψτε τον κώδικα στη δική σας σελίδα
για να εμφανιστούν τα banner μας.
Ειδοποιήστε μας για να συμπεριλάβουμε και το δικό σας.