Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΕΡΙ ΜΟΙΧΕΙΑΣ.........



Ό Χριστός εν μέσω ημών

Έλαβα το γράμμα σου και σπεύδω να απαντήσω. Μην απελπίζεσαι, μη στενοχωριέσαι, ειρήνευε. «Αμαρτία και κακό όλους κυνηγά», λέει ή λαϊκή παροιμία. Οί Φαρισαίοι έφεραν στο Χριστό μια γυναίκα πού είχε συλληφθεί επί μοιχεία καί του είπαν: Διδάσκα¬λε, τι πρέπει να της κάνουμε; Διάβασε αυτό το χωρίο από το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο (Η' 3-11).

Ό Θεός να σε φυλάξει από το να αφήσεις τον άν¬δρα σου. Υπόμενε καί προσεύχου, καί ό ελεήμων Κύ¬ριος θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε καί αυτό το λυπηρό γεγονός. Ό άνδρας σου έχει πολύ ταπεινωθεί, κλαίει καί ζητά συγχώρεση. Καί συ σύμφωνα με την εντολή του Θεού, συγχώρεσε τον καί ποτέ πια μην τον ελέγχεις ούτε να του θυμίζεις το πέσιμο του. Του φθάνει ή ντροπή πού τον βρήκες πάνω στην πράξη αμαρτάνοντας· πολύ βαρύ του πέφτει να το σηκώσει, ό Κύριος να τον βοηθήσει. Μην τον θλίβεις περισσότερο· προσπάθησε να δείχνεσαι χαρούμενη, έτσι θα ξαλαφρώσεις τα ψυχικά του βάσανα.

Ό άγιος απόστολος παραγγέλλει: «-Αλλήλων τα βάρη βαστάζετε, καί ούτως αναπληρώσατε τον νόμον τον Χριστού». Αν κάνεις έτσι, ή προσευχή σου θα ανεβαίνει προς το Θεό ακόμη πιο καθαρή. Οί άγιοι Πατέρες γρά¬φουν: «Σκέπαζε την αμαρτία του πλησίον σου, καί ό Κύ¬ριος θα σκεπάσει τη δική σου». Αυτό συνέβη ασφαλώς, όταν ό άνδρας σου είχε μεθύσει. Κάτι τέτοιο έγινε καί με το δίκαιο Λώτ, όταν μεθυσμένος αμάρτησε με τίς κόρες του. Διάβασε τι λέγει ή Αγία Γραφή γι' αυτό στο βιβλίο της Γενέσεως (ΙΘ' 30-38).

Έγραψα την παρούσα επιστολή, μόλις διάβασα το γράμμα σου. Ζητώ συγγνώμη για το σύντομο της απάντη¬σης μου. Τούτη ή επίγεια ζωή μας είναι πράγματι ένα τα¬ξίδι στο πέλαγος της ζωής, κατά τη διάρκεια του οποίου το καραβάκι μας συναντά πολλών ειδών τρικυμίες καί κάθε στιγμή κινδυνεύει να βυθιστεί. Όμως δεν πρέπει να χάνουμε το θάρρος μας, αλλά με τη βοήθεια του Θεού να προσπαθούμε να το περάσουμε για να φθάσου¬με μια ήμερα στο γαλήνιο λιμάνι της επουράνιας βασι¬λείας. Με συμπόνια καί προσευχή θα είμαι μαζί σας.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εορτολόγιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις


Banner Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων
Ξεκινάμε μια προσπάθεια παρουσίασης Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων.
Αν δεν υπάρχει ο δικός σας, ζητάμε συγνώμη,
ενημερώστε μας και θα τον συμπεριλάβουμε.





Create your own banner at mybannermaker.com!
Πέρα από το άτομο
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

















(υπό κατασκευή)


Τα banner μας
Αντιγράψτε τον κώδικα στη δική σας σελίδα
για να εμφανιστούν τα banner μας.
Ειδοποιήστε μας για να συμπεριλάβουμε και το δικό σας.