Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

16 Δεκεμβρίου Προφήτης Aγγαίος



Προφήτης Aγγαίος

Πάμε 16. Τώρα θα τα πούμε συντομότερα αυτά ο προφήτης Aγγαίος. Aγγαίος σημαίνει γιορτή. Ή εορτάσιμος. Τον 6ο π.Χ. Αιώνα, γεννήθηκε στη Βαβυλώνα, εκεί που ταν αιχμάλωτοι οι Εβραίοι. Από το 587-536 γεννήθηκε κει, μεγάλωσε κι έφυγε. Κρυφά. Ήλθε στην Ιερουσαλήμ με τόση νοσταλγία δεν μπορούσε να μείνει, παρότι δεν την ήξερε την Ιερουσαλήμ.

Η πατρίδα τι είναι του καθενός! Τι είν η πατρίδα! Τι είναι το αίμα! Τι είν η φυλή! Μεγαλεία αυτά! Θεϊκά. Σημέρα τα κάναμε όλα ένα πράμα, γι αυτό πάμε κατά Ισραήλ. Κι εκεί προφήτευε είχε τέλειο χαρακτήρα, τον αγαπούσαν όλοι και τα μικρά παιδιά και οι εχθροί ακόμη τον Αγγαίο εμίλησε για την επανίδρυση του ναού του Σολομώντος, που τον είχε γκρεμίσει ο Ναβουχοδονόσωρ, και προφήτευσε για τι άλλο; για τον Χριστό, που θα προέλθει απ’ τη γενειά του Δαυίδ και θα ναι ένδοξος και θα Τον αγαπήσουν τα πέρατα της γης, και όλη η ανθρωπότης, κάποια στιγμή, θα γίνει Εκκλησία Χριστού και λοιπόν ο γιορτάσιμος και εορταστικός Αγγαίος, αυτό σημαίνει τ όνομά του, ύστερα απ’ αυτά, κι από έξοχη δράση κι από προσφορά μεγάλη, παρέδωκε το πνεύμα.

Κι ετάφη μαζί με τους ιερείς, γιατί ήταν απ’ τη φυλή του Λευί το ιερατείο των Εβραίων έχει γράψει και το γνωστό βιβλίο, που ναι τόσο απαλό και τόσο εμπνευσμένο, όπως και τ άλλα, που χαίρεσαι να το διαβάσεις. Aγγαίος. Κι οι Έλληνες, όταν λεν Aγγαίος, λεν αγγείο, που χε τη χάρη του Αγίου Πνεύματος μέσα. Υπάρχει και αυτή η εξήγηση. Λέμε και την εβραϊκή, λέμε και την Ελληνική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εορτολόγιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις


Banner Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων
Ξεκινάμε μια προσπάθεια παρουσίασης Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων.
Αν δεν υπάρχει ο δικός σας, ζητάμε συγνώμη,
ενημερώστε μας και θα τον συμπεριλάβουμε.





Create your own banner at mybannermaker.com!
Πέρα από το άτομο
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

















(υπό κατασκευή)


Τα banner μας
Αντιγράψτε τον κώδικα στη δική σας σελίδα
για να εμφανιστούν τα banner μας.
Ειδοποιήστε μας για να συμπεριλάβουμε και το δικό σας.