Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Υπάρχει ο άλλος κόσμος ή η ιστορία του Αγίου Λαζάρου στη καθημερινότητα.

-->

Πάνε κάποια χρόνια που συνέβη αυτή η ιστορία. Μας την διηγήθηκαν φίλοι.
Μια κυρία έπασχε από άνοια κατά τους γιατρούς που την παρακολουθούσαν, ήταν για κάποια χρόνια στο κρεβάτι και δεν υπήρχε επικοινωνία όπως παλιά με τους οικείους της .
Ανήμερα του Λαζάρου ήταν γύρω στις 7μμ που ξαφνικά η κυρία έγειρε το κεφάλι της και απ΄ ότι φάνηκε άφησε την τελευταία της πνοή. Αμέσως οι δικοί της έτρεξαν την έκαναν τεχνητή αναπνοή, την έδωσαν αλάτι και γλυκό μήπως έφταιγε η πτώση της πίεσης η του σακχάρου όπως και άρχισαν τις μαλάξεις στη καρδία προσπαθώντας να την επαναφέρουν,  αλλά δεν φαινόταν να γίνεται τίποτα σημαντικό. Άρχισε να κρυώνει το σώμα και τα μάτια είχαν χάσει τη ζωντάνια τους.
Όμως ξαφνικά μόνη της ανοίγει τα μάτια και συνέρχεται…..

“που ήμουν? Γιατί με φέρατε πίσω …αχχχ τι όμορφα ήταν εκεί? Γιατί με φέρατε πίσω?......” ήταν τα λόγια που είπε πρώτα, ζωντανή με διάθεση και σαν να είχε γυρίσει από ένα ευχάριστο ταξίδι …. Οι δικοί της αμέσως άρχισαν να τη ρωτάνε …”πες μας που ήσουν? Τι είδες?...” Εκείνη είχε πια αλλάξει…ήρεμη, υπομονετική, αποδεχόμενη τη κατάσταση της δεν απαντούσε στα ερωτήματα…μόνο χαμογελούσε…ίσως δεν είχε το δικαίωμα να δώσει πληροφορίες!!!
 Από τότε και κάθε μέρα έλεγε….αφήστε με να φύγω… μη με κρατάτε…σας παρακαλώ αφήστε με να φύγω!!

Έζησε άλλους 10 μήνες, αλλά το μυαλό της ήταν συνεχώς να φύγει να πάει εκεί που επισκέφτηκε την μέρα του Αγίου Λαζάρου!!

Τις τελευταίες μέρες αποχαιρέτισε τους οικείους της λέγοντας σ΄ένα παιδί της…
“Άντε πήγαινε τώρα στη μητέρα σου….σ΄ ευχαριστώ για ότι έκανες για μένα!!!” και στην απάντηση του παιδιού της ….μα τι λες ? εσύ είσαι η μητέρα μου ..Εκείνη απάντησε….ήμουν, αλλά εγώ θα φύγω και τώρα μάνα θα έχεις τη Παναγία!!!

Πέρασαν λίγες μόνο μέρες και έκλεισε να τα μάτια αρνούμενη να τα ανοίξει περιμένοντας τον Νυμφίο της καρδιάς της… και ένα Σάββατο έφυγε πάλι όπως τότε στο πρώτο φευγιό της του Σαββάτου του Λαζάρου..!!

Ζει Κύριος ο Θεός και η ιστορία της Εκκλησίας μας επαναλαμβάνεται στους Ανθρώπους αρκεί να αφουγκραστούμε λίγο και να προσέξουμε την καθημερινότητα μας. Δίνει πολλές εμπειρίες.!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εορτολόγιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις


Banner Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων
Ξεκινάμε μια προσπάθεια παρουσίασης Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων.
Αν δεν υπάρχει ο δικός σας, ζητάμε συγνώμη,
ενημερώστε μας και θα τον συμπεριλάβουμε.





Create your own banner at mybannermaker.com!
Πέρα από το άτομο
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

















(υπό κατασκευή)


Τα banner μας
Αντιγράψτε τον κώδικα στη δική σας σελίδα
για να εμφανιστούν τα banner μας.
Ειδοποιήστε μας για να συμπεριλάβουμε και το δικό σας.