Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Τα θυρανοίξια του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου στο χωριό της Μυχού της Λέσβου




Τη Λαμπροτετάρτη παρ όλη τη πολύ βροχή που έπεφτε συνέχεια,  έγιναν τα θυρανοίξια του νέου ναού του Αγίου Γεωργίου που έχτισε ο Ιερέας του χωριού π Γεώργιος Τριανταφυλόπουλος , παρουσία πολλών ιερέων και  χριστιανών

Ένας ναός που χτίστηκε πάνω απόλα με μεγάλη αγάπη στον Αγιο Γεώργιο και αυτό φαίνεται στο ναό και στη χάρη που αποπνέει όταν τον επισκεφτείς.


Ένας ναός που πολλοί βοήθησαν για να χτιστεί όχι μόνο από το νησί αλλά και από άλλα μέρη όπως ο αδερφός Ιωάννης Παπαδόπουλος από τη μακρινή σε μας Πτολεμαΐδα άλλα που είναι δίπλα μας καρδιακά και πνευματικά, φτιάχνοντας ένα υπέροχο ψηφιδωτό με τον δικέφαλο αετό στο δάπεδο του ναού.



Ήταν εκεί ο Ποιμενάρχης της Μητροπόλεως μας Σεβασμιότατος Ιάκωβος , ο αγαπητός Αρχιμανδρίτης π Ιάκωβος Καραμούζης πολλοί ιερείς και πολύς κόσμος για να συνεορτάσουν το γεγονός των θυρανοίξιων!!!





Η Χάρις του τόσο μεγάλου Αγίου Γεωργίου να σκεπάζει όλο το κόσμο αλλά και τον ιερέα του χωριού τον απλό λευίτη που με περισσή ταπείνωση απλότητα και πατρική αγάπη άδολη, στέκεται κοντά στον κάθε χριστιανό που προστρέχει κοντά του για βοήθεια στη δύσκολη εποχή που περνάμε!!!


Ευλογημένοι και οι κάτοικοι του χωριού που στέκονται κοντά στον ιερέα τους με αγάπη και αφοσίωση και έχουν καταφέρει να κάνουν το χωριό τους ένα χώρο παρηγοριάς και λιμάνι ασφαλές πνευματικά για όλους όσους πηγαίνουν εκεί!!


Όπως πολύ σωστά ανέφερε ο Σεβασμιότατος παρ όλη τη δύσκολη εποχή που ζούμε, οι άνθρωποι  αν εμπιστεύονται έναν ιερέα βοηθάνε από το υστέρημα τους για να γίνει ένα έργο όπως αυτός ο ναός που χτίστηκε πολύ γρήγορα αλλά με τόσο μεράκι!!!

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια και τις συμβουλές.Μπορώ να τα κοινοποιώ και από εσένα στο F/B.Παρακολουθώ το blog σου σχεδόν 2 χρόνια και νομίζω ότι επιτελείς έργο...Δεν θα αφήσει ο Θεός...Χριστός Ανέστη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εορτολόγιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις


Banner Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων
Ξεκινάμε μια προσπάθεια παρουσίασης Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων.
Αν δεν υπάρχει ο δικός σας, ζητάμε συγνώμη,
ενημερώστε μας και θα τον συμπεριλάβουμε.





Create your own banner at mybannermaker.com!
Πέρα από το άτομο
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

















(υπό κατασκευή)


Τα banner μας
Αντιγράψτε τον κώδικα στη δική σας σελίδα
για να εμφανιστούν τα banner μας.
Ειδοποιήστε μας για να συμπεριλάβουμε και το δικό σας.