Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

12 Ιανουαρίου , Αγία Τατιανή



Αγία Τατιανή

Φύγαμε από τον Άγιο θεοδόσιο, έκαμε και προφητείες, έκαμε και πολλά, και πάμε στις 12 του Ιανουαρίου, είναι η μάρτυς, η διακόνισσα Τατιανή τον 3ο αιώνα, στη Ρώμη, μεταχριστιανικό ο πατέρας της ήταν ύπατος. Ανώτατος αξιωματούχος εκείνη ήταν πιστή και ομολογούσε την πίστη της και διακονούσε τον Χριστό και στον ναό και στους ανθρώπους έξω την πήραν, την πήγαν στον βασιλιά Αλέξανδρο Σεβήρο, 222-238, 3ος αιώνας. Λοιπόν και ομολόγησε την πίστη της. 

Λέει: «Έλα δώ. Πάμε μέσα στα είδωλα να δεις πόση δύναμη έχουν.» Πήγανε με τον βασιλιά μέσα η Τατιανή και λέει: «βλέπεις τι ωραία είναι;» λέει: «Μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους; Άμα μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, θα μπορούν να υπερασπιστούν και τους ανθρώπους.» και λέει: Είστε, μωρέ, θεοί εσείς ή ξύλα; Αν είστε θεοί, σηκωθείτε και μιλήστε. Κι αν δεν είστε, πεστε κάτω και γίνετε κομμάτια.» Κι έγινε το δεύτερο. Κι ο βασιλιάς, τότε, Αλέξανδρος Σεβήρος, ο Ρωμαίος, οργίσθηκε , αντί να θαυμάσει. Τι είναι μερικοί άνθρωποι, ρε παιδί μου! Φυτεία του κακού, που λέει το ευαγγέλιο. Δυστυχώς. Δεν είναι όλοι του Θεού. 

Δυστυχώς, βέβαια και διέταξε και την υπέβαλαν στα πιό φρικτά βασανιστήρια και στη φωτιά την πέταξαν και στα θηρία την έριξαν και με νύχια την έξυσαν και με μαχαίρια την κάρφωσαν και με ξίφη και με το να και με τ άλλο και τι γινότανε; Εκείνη ήτο αλώβητη και ακέραιη. Δεν έπαθε τίποτα. Κι εδώ δεν ξεραν τι να κάνουνε και της απέκοψαν την τιμία κεφαλή να τελειώνουν. Η άγια Τατιανή, η μάρτυς Τατιανή, η διακόνισσα Τατιανή, πέταξε και πήγε στον φιλάνθρωπο Χριστό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εορτολόγιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις


Banner Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων
Ξεκινάμε μια προσπάθεια παρουσίασης Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων.
Αν δεν υπάρχει ο δικός σας, ζητάμε συγνώμη,
ενημερώστε μας και θα τον συμπεριλάβουμε.





Create your own banner at mybannermaker.com!
Πέρα από το άτομο
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

















(υπό κατασκευή)


Τα banner μας
Αντιγράψτε τον κώδικα στη δική σας σελίδα
για να εμφανιστούν τα banner μας.
Ειδοποιήστε μας για να συμπεριλάβουμε και το δικό σας.