Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Κήρυγμα του Σεβασμιότατου Τριπόλεως του Λιβάνου κ κ Εφραίμ στης 10 Οκτώβρη του 2010


Στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, αμήν.

Έχετε ακούσει αυτό το απόσπασμα από το Ευαγγέλιο κατά τον Ευαγγελιστή Λουκά μιλούν για την εκδήλωση αυτής της χήρας γυναίκας που έχασε μόνο τον γιο της. Ο Ευαγγελιστής Λουκάς ζωγραφίζει την εικόνα αυτού του γεγονότος, και μας παρουσιάζει. Από τη μία πλευρά, υπάρχει η πομπή που είμαστε συνηθισμένοι, μια νεκρική πομπή ή την πομπή του θανάτου και από μια άλλη πλευρά ο Κύριος Ιησούς έρχεται, φυσικά, από τη Θεία Πρόνοια. Κατάγεται από την άλλη πλευρά με τους μαθητές του και μια μεγάλη ομάδα που απαρτίζουν την πομπή της ζωής. Βλέπουμε λοιπόν σε αυτό το κάτι σκηνή πραγματική από τη δική μας ζωή για τη ζωή και το θάνατο. Ταυτόχρονα, το γεγονός αυτό στο Ευαγγέλιο και κάθε γεγονός στη ζωή μας επιτρέπεται από το Θεό να μας δώσει μια διδασκαλία για τη ζωή μας. Τι είναι αυτή η διδασκαλία; Τι πρέπει να πάρετε από αυτή την ιστορία;

Ο άνθρωπος είναι θνητός, είτε στο σώμα του, ή κατά το πνεύμα του. Κάθε ένας από εμάς πολύ συχνά περνά μέσα από θλίψεις και ταλαιπωρίες και ο καθένας ρωτά: γιατί ο Κύριος επιτρέπει αυτές τις δυσκολίες; Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολύ συχνά είμαστε νεκροί, ακόμη και αν το σώμα μας είναι ακόμα στη ζωή ! Η ζωή έρχεται, για μας τους Χριστιανούς, από τον Χριστό, γιατί πρώτα απ 'όλα πιστεύω ότι είναι Θεός που σαρκώθηκε και πήρε έναν σώμα σαν κι εμάς για να μας σώσει. Από την αρχή, από τη στιγμή της δημιουργίας μέχρι και σήμερα, ο άνθρωπος αναπνέει μέσα στην Εκκλησία και παίρνει πνοή ζωής όλοι οι ασθενείς και κάθε θνητός άνθρωπος! Ο κάθε άνθρωπος είναι θνητός εξαιτίας των αμαρτιών του, και λόγω της αδυναμίας του χαρακτήρα του.



Πώς αυτή η ζωή έρχεται; Τις περισσότερες φορές, ο άνθρωπος ζει σε αυτή τη γη επιφανειακά, σύμφωνα προς εξωτερικές μορφές. Φυσικά, αυτός κυνηγά μετά την επιβίωση του. Αλλά πολύ σπάνια ο ίδιος πραγματικά ζει Αν το άτομο είναι ένας πιστός Χριστιανός, ζητά το Χριστό να τον αγγίξει με το Πνεύμα Του, ώστε θα ζήσει! Έτσι, θα έρθει πίσω στη Ζωή στη ζωή του ! Για το λόγο αυτό, η Εκκλησία ορίζει προσευχές και τα μυστήρια, έτσι ώστε από καιρού εις καιρόν ενδέχεται να λάβετε αυτή τη πνοή ζωής. Από πού όμως προέρχεται η Ζωή ; Μήπως να προέλθει μόνο από το αίμα που ρέει στις φλέβες μας, ή μήπως προέρχεται από τον Κύριο; Όταν ο άνθρωπος καταφεύγει στον Κύριο, Εκείνος τον αγγίζει σαν να τον σήκωσε από το φέρετρο και αναβιώνει και λαμβάνει νέα ζωή!

Αυτή είναι η διδασκαλία! Και ακόμη περισσότερο από αυτή είναι το πώς, μέσω του Αγίου Πνεύματος, η νέα ζωή έρχεται σε μας, όταν συναντούμε τον Χριστό; Αυτό το απόσπασμα από το Ευαγγέλιο μας διδάσκει ότι ο Κύριος Ιησούς στέκεται μπροστά στο γιο της χήρας και λόγω του ελέους Του προς τη χήρα, του δίνει ζωή και σηκώνεται και αρχίζει να μιλάει. Ο Κύριος μας δίνει ζωή. Μας δημιούργησε και έφερε σε αυτόν τον κόσμο και σταυρώθηκε για χάρη μας και πέθανε και αναστήθηκε από τους νεκρούς για να μας δώσει τη ζωή Του και έτσι η ζωή του θα μας διαπεράσει στην Αληθινή Ζωή , με την τρυφερότητα Του, με το έλεός Του. Και έτσι πρέπει να γίνει . Ο χριστιανός που είναι χωρίς αγάπη, χωρίς τρυφερότητα, χωρίς συναίσθημα, χωρίς έλεος, δεν είναι χριστιανός, δεν είναι καν μια ανθρώπινη ύπαρξη με την αληθινή έννοια της λέξης. Γι 'αυτό πρέπει να ζητήσει από τον Θεό να τον αγγίξει, έτσι ώστε να μην είμαστε νεκροί σε αυτόν τον κόσμο, αλλά ζωντανοί μέσα από τη χάρη της αγάπης Του και του Αγίου Πνεύματος Του αμήν.

μεταφραση Ahdoni

http://araborthodoxy.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εορτολόγιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις


Banner Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων
Ξεκινάμε μια προσπάθεια παρουσίασης Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων.
Αν δεν υπάρχει ο δικός σας, ζητάμε συγνώμη,
ενημερώστε μας και θα τον συμπεριλάβουμε.





Create your own banner at mybannermaker.com!
Πέρα από το άτομο
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

















(υπό κατασκευή)


Τα banner μας
Αντιγράψτε τον κώδικα στη δική σας σελίδα
για να εμφανιστούν τα banner μας.
Ειδοποιήστε μας για να συμπεριλάβουμε και το δικό σας.