Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

25 Δεκεμβρίου Χριστούγεννα





Και πάμε, τώρα, πέρασε η ώρα, στις 25 του μηνός Δεκεμβρίου έχομε τη μητρόπολη των εορτών. Το Συναξάριο δέκα σειρές. —Γαβριήλ , ετοιμάζεις κι εσύ το Συναξάριο του πατέρα σου, και μπράβο! το Συναξάριο! Σπουδαίο το Συναξάριο! είναι το ευαγγέλιο στην πράξη.— και τι λέει, λοιπόν, το Συναξάριο αυτό το λιτό; Αυτό πό ‘χει το Μηναίο σας λέω. 

Άμα σας έλεγα και τ άλλα όλα, δεν θα τελειώναμε ποτε μ’ έναν Άγιο μόνο και πολλώ μάλλον με τον Άγιο των αγίων, τον Χριστό μας. Βλέποντας, λέει, ο φιλάνθρωπος Θεός το γένος των ανθρώπων να ταλαιπωρείται από τον διάβολο, έστειλε στη Ναζαρέτ τον Αρχάγγελο Γαβριήλ και είπε στην Παναγία: «Χαίρε κεχαριτωμενη, Μαρία, ο Κύριος μετά σου.» Κι όταν είπε εκείνη: «Γενοιτο μοι κατά το ρήμα σου,» συνελήφθη εντός της, δια Πνεύματος Αγίου , ο άσαρκος Λόγος ο μονογενής Υιός και Λόγος του Θεού και πήρε απ’ αυτήν και δια Πνεύματος Αγίου την ανθρώπινη φύση και σε εννέα μήνες εγέννησε στη Βηθλεέμ, μέσα στο ταπεινό σπήλαιο, τον φιλάνθρωπο Χριστό μας. 

Τον Λυτρωτή του κόσμου. Αφού ήλθαν από τη Ναζαρέτ στη Βηθλεέμ, για την απογραφή. Τον ανύμνησαν οι ουρανοί και η γη. Κι είναι όντως μεγάλη εκείνη η ημέρα. Αλλά, πάλι απ’ τον σταθμό του Πειραιώς, 28 του μηνός Δεκεμβρίου, 9 η ώρα το βράδυ, έχομε μια ομιλία για τα Χριστούγεννα εκεί θα τα πούμε όλα, καθώς και την παραμονή των Χριστουγέννων, 24, δηλαδή, του μηνός, 10 με 12 το βράδυ, τον σταθμό της Εκκλησίας μας, 89,5, θα Έχουμε κι εκεί δίωρη ομιλία, κάλαντα, ύμνους, κι ο,τι άλλο καλό για τα ιερά Χριστούγεννα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εορτολόγιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις


Banner Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων
Ξεκινάμε μια προσπάθεια παρουσίασης Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων.
Αν δεν υπάρχει ο δικός σας, ζητάμε συγνώμη,
ενημερώστε μας και θα τον συμπεριλάβουμε.





Create your own banner at mybannermaker.com!
Πέρα από το άτομο
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

















(υπό κατασκευή)


Τα banner μας
Αντιγράψτε τον κώδικα στη δική σας σελίδα
για να εμφανιστούν τα banner μας.
Ειδοποιήστε μας για να συμπεριλάβουμε και το δικό σας.