Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Προφήτης Σοφονίας





Προφήτης Σοφονίας

Πάμε, τώρα, στις 3 Δεκεμβρίου, τα λέμε συνοπτικά, όπως τα ‘χει το Συναξάριο, μπορούσαμε να πούμε περισσότερα, αλλά φτάνουν αυτά είναι ο προφήτης Σοφονίας. Τι σημαίνει Σοφονίας; Θεοσκέπαστος. Σημαίνει αυτόν, τον όποιο σκεπάζει ο Θεός και το Ισραήλ το εσκέπαζε ο Θεός. Κι όταν χρειαζόταν, το παιδαγωγούσε, για να το επαναφέρει στον ευθύ και ίσιο θεϊκό δρόμο ο Σοφονίας, λοιπόν, κήρυξε για τα έσχατα και μάλιστα ανέφερε τα έσχατα της Ιερουσαλήμ και τα έσχατα του κόσμου. Δηλαδή, ο Κύριος θα καταστρέψει την Ιερουσαλήμ. Διότι θα εσταύρωνε τον Υιό Του. Τον ενανθρωπήσαντα Υιό Του. 

Τον Κύριο μας Ιησού Χριστό και πράγματι, 70 χρόνια μ.Χ. κατεστράφη η Ιερουσαλήμ από τις στρατιές του Βεσπασιανού και του Τίτου και δεν έμεινε λίθος επί λίθον, όπως και ο Χριστός μας το είχε προβλέψει και πως η θρησκεία των Εβραίων θα μετακομίσει στα έθνη και θα γίνουν τα έθνη χριστιανικά και οι Ιουδαίοι θα διασκορπισθούν, όσοι δεν πίστεψαν, σ’ όλα τα μέρη της γης και θα αφανιστούν μεγάλες κουβέντες αυτές! Κι ακόμα είπε πως θα έλθει ο Κύριος στο τέλος του κόσμου και θα κρίνει ζώντας και νεκρούς, με βάση τις πράξεις του καθενός. Τα πε όλα, λοιπόν, κι ο Σοφονίας και ύστερα εκοιμήθη εν Κυρίω. 

Κι όπως γράφει το βιβλίο του, το Συναξάριο του Μηναίου, που το ‘χουμε σε λειτουργική χρήση, με βάση αυτό τα λέω κι όχι άλλες πληροφορίες, γι αυτό είναι λιτές οι πληροφορίες, ο,τι γράφει εκεί κι ο,τι διάβαζαν στους αιώνες οι χριστιανοί στις συνάξεις, που τιμούσαν τους Αγίους, στους όρθρους και στις Θείες Λειτουργίες και στις αγρυπνίες, ο Άγιος Σοφονίας έμοιαζε κατά πολύ με τον απόστολο και ευαγγελιστή Ιωάννη τον Θεολόγο μικρή διαφορά είχαν. Ως προς το γένειον τι ωραία είν αυτά. 

Όμορφα είναι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εορτολόγιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις


Banner Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων
Ξεκινάμε μια προσπάθεια παρουσίασης Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων.
Αν δεν υπάρχει ο δικός σας, ζητάμε συγνώμη,
ενημερώστε μας και θα τον συμπεριλάβουμε.





Create your own banner at mybannermaker.com!
Πέρα από το άτομο
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

















(υπό κατασκευή)


Τα banner μας
Αντιγράψτε τον κώδικα στη δική σας σελίδα
για να εμφανιστούν τα banner μας.
Ειδοποιήστε μας για να συμπεριλάβουμε και το δικό σας.