Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

26 Δεκεμβρίου Σύναξη της Θεοτόκου



Και την επόμενη μέρα, και τελειώνουμε το εφταήμερο Συναξάριο, έχουμε τη σύναξη της Θεοτόκου μας. Τη συγκέντρωση των χριστιανών για να τιμήσουν εκείνη που έτεκε Θεόν ενανθρωπήσαντα.

Τα Χριστούγεννα ανημέρα γιορτάζουν και οι σοφοί μάγοι και οι αγαθοί ποιμένες. Λοιπόν και στη σύναξη της Θεοτόκου το Συναξάριο αναφέρεται στη φυγή της στην Αίγυπτο ο Ηρώδης θέλησε να σφαγιάσει τα παιδιά, από διετούς και κατωτέρω, και ο Θεός τον ειδοποίησε τον Άγιο Ιωσήφ να πάρει τη Μαριάμ και το βρέφος της, το παιδί της, το παιδίον της, της Μαρίας ήτο το παιδίον μόνον και του Αγίου Πνεύματος ο Ιωσήφ ήτο προστάτης και φύλακας αμφοτέρων και να πάει στην Αίγυπτο επήγε, λοιπόν, για να εφαρμοσθεί το ρητόν του Ώσηε που έλεγε: «εξ Αυγύπτου εκάλεσα τον Υιόν», και για να γλυτώσει ο Κύριος .

Διότι, αν Τον έπιαναν, θα Τον εφόνευαν, όπως αργότερα Τον έπιασαν οι Ιουδαίοι, τον εσταύρωσαν και απέθανε. Διότι, αφού είχε σάρκα, μπορούσε να φονευθεί και παρόλα ταύτα, υπήρξαν και φοβεροί αιρετικοί, που είπαν ότι κατά φαντασίαν εσταυρώθη οι Δοκηταί και οι γνωστικοί. Κι έτσι, λοιπόν, ο Χριστός μας τα υπέστη όλα για τη δική μας σωτηρία εδώ, όμως θα σταματήσουμε.

 Απο το συναξάρι του Παππούλη Ανανία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εορτολόγιο

Δημοφιλείς αναρτήσεις


Banner Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων
Ξεκινάμε μια προσπάθεια παρουσίασης Ορθόδοξων Ιστοχώρων και Ιστολογίων.
Αν δεν υπάρχει ο δικός σας, ζητάμε συγνώμη,
ενημερώστε μας και θα τον συμπεριλάβουμε.





Create your own banner at mybannermaker.com!
Πέρα από το άτομο
Make your own banner at MyBannerMaker.com!

















(υπό κατασκευή)


Τα banner μας
Αντιγράψτε τον κώδικα στη δική σας σελίδα
για να εμφανιστούν τα banner μας.
Ειδοποιήστε μας για να συμπεριλάβουμε και το δικό σας.